Hjælp til filmproduktion

I produktionen af kortfilm er der masser af hjælp at hente – også på web. Vi anbefaler flg. sider:

 

Filmlinjen

På det gratis undervisningssite ‘Filmlinjen.dk’ kan I skaffe en bred viden om film, som kan hæve kvaliteten af produktionerne, så I kan deltage i en filmkonkurrence. Sitet er fyldt med videotutorials, redskaber og skabeloner til alle dele af produktionen inden for bl.a. kortfilm, dokumentar og dansefilm. Se mere her:

Filmlinjen.dk

 

SmåP

SmåP tilbyder en genvej til undervisning med digitale medier i alle fag. SmåP aktiviteterne tager udgangspunkt i syv mediekompetencer og aktiviteterne kan produceres på 1-6 lektioner. Alle aktiviteter er selv-instruerende og henvender sig til brugere fra 10 år og opefter. Adskillige af aktiviteterne træner jer specifikt inden for filmfagligheden. Se mere her:

SmåP.dk

 

Filmhåndbogen

En håndbog til bl.a. unge, som indeholder alt, hvad man skal vide, hvis man vil lave sin egen film. Et hav af apps og andre digitale enheder giver elever mulighed for at optage og klippe deres egen film. Bogen hjælper i alle faser af processen fra manuskript til færdig film.Bogen er fyldt med tips og gode ideer både til, hvordan man skriver, instruerer, optager, laver effekter og lancerer din film.

Filmhåndbogen, Nanna Torp. Carlsen

Lyd

Følgende sider er gode til at finde lyde til film:

Freesound.org (lydeffekter)

Findthetune.com (Betalingssted: Skolen kan købe en licens, som alle elever kan bruge)

 

Musik

Hvis I ønsker musik i filmene skal den være KODA fri, dvs. gratis og fri for rettigheder. Eleverne kan selv producere musikken eller hente den her:

Incompetech.com (fri musik)

 

Redigering

Når I skal redigere jeres film er der også gratis hjælp at hente. Programmet DaVinci hjælper i alle faser. Fungerer til pc og Mac.

https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve